WELKOM IN OEBELE
NIEUWS
Oebele op locatie
Vanaf het tweede seizoen van Oebele werden er regelmatig op locatie opnamen gemaakt. Er werd gefilmd door heel Nederland en er waren ook uitstapjes naar het buitenland.
Voor mijn weblog Hollands Decor, over Nederland als locatie in films en series, heb ik een overzicht gemaakt van alle locaties. Met hulp van de productieschema's heb ik van bijna iedere locatie kunnen achterhalen waar zich deze bevindt. De Grote Markt in Haarlem, te zien in deel 25, had ik al eerder bezocht en vergelijkingsfoto's gemaakt.
 
 

Laatste aanvullingen

5 september 2021

Radio
 

22 juni 2021
Vinyl

 

21 februari 2021
De geschiedenis van het Kinderkoor Henk van der Velde (update: Herinneringen 2)

 

1 februari 2021
Merchandising

Wieteke van Dort en Willem NijholtNieuwe website fotodienst ANP
ANP Foto, de fotonieuwsdienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, en fotobureau Hollandse Hoogte hebben samen een nieuwe website: ANP Foto. Hiermee komt de website van onder andere het ANP Historisch Archief te vervallen. Opvallend is dat ook het fotoarchief van Beeld en Geluid is opgenomen dat eerder bekeken kon worden op In Beeld en Geluid, deze website is inmiddels ook opgeheven.
Een zoekactie op 'oebele' levert maar liefst 1325 foto's op, verdeeld over 45 pagina's, maar hier zitten ook foto's bij van mensen die als naam Oebele hebben. Sommige foto's werden niet eerder gepubliceerd, zoals deze foto van Wieteke van Dort en Willem Nijholt als Koen en Aagje.
Cd-box nog leverbaar
Regelmatig wordt de vraag gesteld of de cd-box Oebele - 100 liedjes uit de populaire jeugdserie van toen nog te koop is. Het antwoord is ja, er is nog een kleine voorraad. Als deze uitverkocht is zal de bestelpagina op deze site verdwijnen, tot die tijd is de cd-box leverbaar.

Cd-box bestellen? Kijk op de bestelpagina.

Op woensdagmiddag 18 mei 2011 werd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de dvd-box gepresenteerd van Oebele, een kinderserie die na meer dan 40 jaar na de laatste uitzending nog altijd niet is vergeten. Het was één van de eerste programma’s waar kinderen zelf bij betrokken werden. Op 9 november 2014 volgde een cd-box met 100 liedjes die tijdens de Oebele-Hamelen fandag ten doop werd gehouden.

Deze website houdt de herinnering aan Oebele levend, want… Oebele is hupsakee! De site is nog lang niet klaar, kom dus nog eens terug.

REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA |
FORUM
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
OEBELE |
© 2018-2021
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer