DEEL 28: OEBELE'S VVV-FRAGMENTEN
De eerste uitzending van het vierde seizoen begint met omroepster Eline Velsen die Berry Roestenburg van het doveninstituut interviewt over de VVV, het apparaat waarmee fragmenten uit het Oebele-archief kunnen worden bekeken. De Oebelaars zijn druk bezig met het uitpakken van kratten waarin onderdelen zitten van de VVV. Als het apparaat in elkaar is gezet brengt Paulus nog een kist binnen, verstuurd vanuit Turkije en geadresseerd aan Oebele. Wanneer de kist wordt opengemaakt zijn de Oebelaars blij verrast als ze Augustus, staand op zijn hoofd, zien. Om ongezien vanuit Istanbul naar Oebele te reizen heeft hij zichzelf per kist verstuurd.

De verzoekcomputer laat fragmenten zien van het bezoek aan de Tweede Kamer, waar Billy stiekem de voorzittershamer heeft meegenomen, en uit de aflevering in het Wilde Westen.

INFORMATIE

Uitzending
KRO - 2 oktober 1971 - Nederland 1 - 16.45-17.05 uur

Tekst
Harrie Geelen

Tekstbijdragen
Bram van Erkel

Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans

Decorontwerp
Els Salomons

Samenstelling en regie
Bram van Erkel

Producent
René Sleven

Rolverdeling
Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
Augustus Rozegeur - Herman Vinck
Billy Biggelaar - Rob de Nijs
Postbode Paulus Post - Ab Hofstee
Geesje Zoet - Marjan Berk
Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner

Gastoptredens
Eveline Velsen
Berry Roestenburg

LIEDJES
DRAAIBOEK

Het complete draaiboek van deel 28, met dank aan Maarten Fransen. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid, klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Deel 28: Oebele 28

TRIVIA
 • De makers van Oebele, met name regisseur Bram van Erkel, wilden op het hoogtepunt stoppen. Willem Nijholt had de serie al verlaten en zowel Wieteke van Dort, Marjan Berk als Olga Dzialiner waren zwanger. De KRO wilde echter doorgaan en uiteindelijk werd besloten drie afleveringen met hoogtepunten uit te zenden en een slotaflevering op Eerste Kerstdag. De acteurs namen op 22 september 1971 enkele korte scènes op om de fragmenten voor de drie compilaties met elkaar te verbinden.
   
 • De VVV werd gemaakt door de kinderen van het doveninstituut naar een idee van Bram van Erkel.
   
 • Herman Vinck had in seizoen 3 een paar afleveringen niet kunnen meespelen vanwege zijn verplichtingen bij het Werkteater, waar men liever niet had dat de acteurs op televisie verschenen.
   
 • Deze aflevering duurde slechts 20 minuten. Uit eerdere afleveringen waren deze fragmenten te zien:
  - Deel 21: Baantje in de politiek
  - Deel 18: Geef mij m'n paard en m'n lasso
  - Deel 18: Bankoverval
  - Deel 18: Hij is net een held
  UITGAVEN

  Van dit korte deel zijn, behalve de fragmenten uit eerdere afleveringen, geen bewegende beelden bewaard gebleven. De foto's 69 en 70 uit de fotogallerij zijn uit deze aflevering afkomstig.
  "Hij is net een held" en "Baantje in de politiek" staan als track 3 en track 10 op cd 3 van de cd-box. "Geef mij m'n paard en m'n lasso" is track 24 op cd 2.
                            

     
   
   

   

  Publicatiedatum: 21 juni 2020
  Laatste aanvulling: 21 juni 2020
  Foto 1-3 © Nederlands Instituut voor Beelden Geluid, foto 4 collectie Ada Schouten
  REGISTER |
  SONGTEKSTEN |
  MEDIA
  INFORMATIE |
  AFLEVERINGEN |
  OEBELE |
  © 2018-2024
  contact
  colofon
  veelgestelde vragen
  disclaimer