DEEL 30: OEBELE'S VVV-HERINNERINGEN AAN HET CIRCUS, DE VAKANTIE EN DE DIERENTUIN

De derde en laatste aflevering met hoogtepunten uit drie seizoenen Oebele, afkomstig uit de V.V.V. (Video Verzoek Verzorger). Aagje, Augustus en Billy en de kinderen zijn druk bezig met het maken van een Sinterklaassurprise voor Paulus en Geesje. Billy gaat een surprise maken van zijn apepak (zie deel 26). Als Geesje onverwachts langskomt worden alle spullen snel opgeborgen. Ze vertelt dat Paulus snipverkouden is en ziek op bed ligt, net nu ze het zelf zo druk heeft in de winkel. Aagje biedt aan om soep voor hem te maken en Billy zal de brievenbussen lichten. Hij komt er echter achter dat Paulus maar net doet alsof hij ziek is zodat hij lekker in bed een griezelboek kan lezen. Billy bedenkt een list om hem te ontmaskeren met de surprise van Aagje.

De verzoekcomputer laat fragmenten zien van Koen, die door iedereen gemist wordt, Aagje te paard en twee fragmenten uit de dierentuinaflevering.

INFORMATIE

Uitzending
KRO - 27 november 1971 - Nederland 1 - 17.00-17.30 uur

Tekst
Harrie Geelen

Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans

Decorontwerp
Els Salomons

Samenstelling en regie
Bram van Erkel

Producent
René Sleven

Rolverdeling
Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
Augustus Rozegeur - Herman Vinck
Billy Biggelaar - Rob de Nijs
Postbode Paulus Post - Ab Hofstee
Geesje Zoet - Marjan Berk
Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner

LIEDJES
DRAAIBOEK

Het complete draaiboek van deel 30, met dank aan Maarten Fransen. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid, klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Deel 30: Oebele 30

TRIVIA
 • Ook deze compilatie werd samengesteld door regisseur Bram van Erkel. Hij zou na deze uitzending nog wel de slotaflevering regisseren maar was niet beschikbaar voor Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?. In plaats daarvan nam hij voor de camera plaats om Klassewerk te gaan presenteren. Later zou hij de jeugdseries Q & Q (1974 en 1976), De Kris Pusaka (1977) en Duel in de Diepte (1979) regisseren, om daarna de overstap te maken naar de NCRV.
      
 • Deze aflevering duurde slechts 30 minuten. Uit eerdere afleveringen waren deze fragmenten te zien, geselecteerd uit verzoekjes van kinderen:
  - Deel 23: Circuskind
  - Deel 8: Vakantie op een paard
  - Deel 26: Rimpelbaviaan steelt schriften + Hiep voor de dierentuin
  UITGAVEN

  Van dit korte deel zijn, behalve de fragmenten uit eerdere afleveringen met uitzondering van "Hiep voor de dierentuin", geen bewegende beelden bewaard gebleven. "Circuskind" staat als track 17 op de bonus cd van de dvd-box.
  "Vakantie op een paard" staat als track 10 op cd 1 en "Hiep voor de dierentuin" staat als track 21 op cd 3 van de cd-box.
                            

     
   
   

   

  Publicatiedatum: 4 augustus 2020
  Laatste aanvulling: 4 augustus 2020
  Foto's 1-2 © ANP CC BY-NC-ND 4.0, foto 3 collectie Ada Schouten, foto 4 collectie Ria Tammer 
  REGISTER |
  SONGTEKSTEN |
  MEDIA
  INFORMATIE |
  AFLEVERINGEN |
  OEBELE |
  © 2018-2024
  contact
  colofon
  veelgestelde vragen
  disclaimer