DEEL 8: VAKANTIE IN OEBELE
De eerste aflevering van het tweede seizoen, maar Augustus is vergeten dat aan iedereen te vertellen en zit daarom alleen op het plein, vliegtuigjes vouwend van het draaiboek en "Welkom in Oebele" neuriŽnd. Alle andere Oebelaars zijn nog met vakantie maar laten via muzikale videobrieven weten hoe het met hen gaat: Aagje is gaan paardrijden in Frankrijk, Paulus droomt van een bestaan als piraat op zee, Koen zit in de regen en mist Aagje, het ballet verblijft in Callantsoog en het koor viert vakantie bij de Wilhelminatoren in Valkenburg en logeert in een vakantiepark in Limburg.

Ieder onderdeel wordt voorafgegaan door een titelkaart met 'Groeten uit...'. Augustus krijgt wel bezoek van platenproducer Gerrit den Braber en kinderkoor De Schellebellen onder leiding van Paula van Alphen. Zij hebben een langspeelplaat gemaakt met Oudhollandse kinderliedjes, 'Drie x Drie = 9', ten bate van het Bio-revalidatiecentrum. Ze zingen een medley, bijgestaan (op plaat) door Swiebertje (Joop Doderer), Jasperina de Jong, Rijk de Gooijer, Johnny Kraaykamp, Zuster Clivia en Gerrit (Hetty Blok en Leen Jongewaard), Wim Sonneveld en Pipo de clown (Cor Witschge).

INFORMATIE

Uitzending
KRO - 23 augustus 1969 - Nederland 1 - 16.50-17.45 uur

Tekst
Harrie Geelen

Tekstbijdragen
Bram van Erkel

Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans

Camera
Ad Braamhorst

Decorontwerp
Els Salomons

Regie-assistente
Genoveva Janssen

Samenstelling en regie
Bram van Erkel

Producent
René Sleven

Orkestleden
Joop Stokkermans - vleugel
Gildo del Mistro - slagwerk
Harry Sevenstern, jr. - trompet
Piet Baan - basgitaar
Wim Sanders - gitaar
Rudy Bosch - trombone
Harry Mooten - accordeon
Jan Bos - accordeon
J. de Jong - cello
Henny Kluvers - fluit

Rolverdeling
Koen de Graaf - Willem Nijholt
Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
Augustus Rozegeur - Herman Vinck
Paulus Post - Ab Hofstee
Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner

Gastoptredens
Kinderkoor De Schellebellen onder leiding van Paula van Alphen
Gerrit den Braber

LIEDJES

Welkom in Oebele
Herman Vinck

Vakantie
Herman Vinck

Vakantie, wow!
Koor

Paulus de piraat
Ab Hofstee, Koor

Vakantie op een paard
Wieteke van Dort

Hoe gaat het eigenlijk met jou?
Wieteke van Dort, Willem Nijholt

Olly Bolly
Instrumentaal

In een caravan
Koor

DRAAIBOEK

Het complete draaiboek van deel 8, met dank aan Maarten Fransen. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid, klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Deel 8: Vakantie in Oebele

TRIVIA
 • In een eerste versie van het scenario zouden er ook een meisje en een jongen uit het koor in Oebele zijn zodat Augustus daar tegen zou kunnen praten. Uiteindelijk werd gekozen om Augustus zich tot de kijker te laten richten.
   
 • Voor deze aflevering werden opnamen gemaakt bij de Wilhelminatoren in Valkenburg, vakantiepark De Lommerbergen in Reuver, het strand van Callantsoog, de Bosbaan in Amsterdam, de duinen bij Wassenaar en bij de werkhaven Bommenede op het Grevelingenmeer.
   
 • De Lommerbergen werd in 1968 geopend, toen de eerste vestiging van Sporthuis Centrum. Het bestaat nog altijd en heet nu Landal De Lommerbergen. Het centrale gebouw met een zwembad, restaurants en winkels is in 2002 afgebrand maar later weer opgebouwd.
   
 • Producent René Sleven wilde aanvankelijk een complete aflevering in de plaatsen Brighton en Londen in Engeland opnemen met als titel 'Denkend aan Oebele'. Vanwege de hoge kosten kreeg hij geen toestemming. De voor deze uitzending bedoelde liedjes "Bossa Brittanica" en "Typically British" kwamen in deel 11 terecht.
   
 • In het allerlaatste shot van de aflevering is cameraman Ad Braamhorst even te zien.
   
 • Van het lied "Vakantie" is, behalve op beeld, geen geluidsopname bewaard gebleven.
   
 • Volgens het draaiboek werd deze aflevering niet in Hilversum maar in Studio Bellevue in Amsterdam opgenomen.
 • UITGAVEN

  De uitzending werd ooit uitgeleend maar na teruggave bleken twee liedjes, "Vakantie op een paard" en "Hoe gaat het eigenlijk met jou?", en de optredens van de Balletbuitelaars en De Schellebellen uit het programma te zijn geknipt. Ook het interview met Gerrit den Braber en Paula van Alphen en de titelkaarten met 'Groeten uit...' zijn verdwenen. De twee liedjes werden teruggevonden in de nalatenschap van producent René Sleven en voor deze dvd-box teruggeplaatst in de aflevering, die op disc 1 staat. "Hoe gaat het eigenlijk met jou?", één van de mooiste en meest geliefde liedjes uit Oebele, is track 8 op de bonuscd. Op foto 14 in de fotogalerij staat Augustus alleen, op foto 15 is hij vergezeld van de gasten.
  Van deze aflevering staan de liedjes "Vakantie, wow!", "Vakantie op een paard", "Hoe gaat het eigenlijk met jou?" en "In een caravan" als track 9, 10, 11 en 12 op disc 1 van de cd-box.


     
   
   
  Publicatiedatum: 27 april 2019
  Laatste aanvulling: 5 september 2019
  Screenshots © KRO
  REGISTER |
  SONGTEKSTEN |
  MEDIA
  INFORMATIE |
  AFLEVERINGEN |
  OEBELE |
  © 2018-2024
  contact
  colofon
  veelgestelde vragen
  disclaimer